Rozsądne jedzenie pomaga spalać kalorie

Nie odchudzaj się na siłę

Należy konsumować, aby stracić
nadmierne kilogramy. Jednak chudnąć
{trzeba|należy| mądrze. Białko przyspiesza
metabolizm aż o 25 procent. Białko powinno
się włączać do śniadania, obiadu i wieczornego posiłku.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty mleczne.
Najkorzystniej serwować
razem białka zwierzęce oraz roślinne.
Konieczne są także tłuszcze. Nie przybiera się na wadze od tłuszczu, lecz wtedy, gdy
zjadamy zbyt wiele kalorii.
Tłuszcz trzeba spożywać w
limitowanych ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są celowe w diecie. Tłuszcze dają aż 30 procent energii, a
zatem trzeba spożywać blisko 70 gramów
tłuszczu codziennie. Tłuszcze dają sytość oraz ograniczają glukozę we krwi. Kaszasyci, ale nie napędza kilogramów. Możnaskonsumować
6-7 łyżek kaszy dziennie i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie cząstki owoców przydadzą się w planie żywienia, ale nie wolno jadać
winogron, bananów, śliwek – te owoce posiadają mnóstwto cukru. Można konsumować jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce zjada się po
dużych daniach, na deser, wtedy
najlepiej się trawią i są ogromnie dobre
dla zdrowia. Po godzinie 18.00 nie powinno
się konsumować owoców, bo nie uda się ich strawić przed spaniem. Około 40 gramów błonnika
każdego dnia musi zjeść
każda dziewczyna, aby
szybko
trawić i przyspieszyć
przemianę materii.
Zdrowe jadło
oraz sytość umożliwiają zrzucanie kilogramów
w sposób celowy i szybki. Dlatego warto
przygotować racjonalne odchudzanie.

 tabletki odchudzające kawa

tabletki na odchudzanie tanie a skuteczne

Posted under dieta